De Piep

Op een nacht hoorde we een piep, niet zo maar een piep, een gruwelijke piep die zich vele malen achter elkaar herhaalde.

In het begin sliepen we er nog doorheen, maar later werd het moeilijker. De volgende dag gingen we op onderzoek uit, ons nieuwe huis is n.l. goed beveiligd en er zijn veel alarmsystemen en een massa rookmelders om te waarschuwen dat er iets stoom afgeeft, aanbrandt of erger nog echt in brand staat.

Na onderzoek en het ontmantelen van alle rookmelders bleef de piep hoorbaar. Gestaag en in het juiste ritme piepte het in ons huis en we lieten het even voor wat het was. De volgende nacht waren we al bijna gewend aan onze piep, tot half 3 ’s nachts. Ik werd wakker en blind driftig van het doordringende geluid. In dolle drift probeerde ik het alarmsysteem te molesteren, wanhopig als ik was van de snerpende klank van onze piep. Omdat ik moe was en al gauw zag dat het niet zomaar opgelost was, legden wij ons er bij neer. Met het dekbed over onze oren vielen we uiteindelijk in slaap.

Tot de volgende morgen half 6, want onze piep maakt het niet uit of hij vroeg op moet staan, hij gaat gewoon door!

Na een goed gesprek en een nauwkeurig onderzoek van het  alarmsysteem en andere aanverwante artikelen, kwamen we in de kast van de cv-ketel terecht. Achter de restplanken van ons nieuwe parket bleek nóg een rookmelder te zitten, die op hol geslagen was. Ook na het vervangen van de batterijen verliet onze piep ons niet. Dus restte slechts één oplossing, in de vuilnisbak ermee. De rust daalde neer in ons huis en we waren gelukkig en tevreden met de grote stilte.

Mijn gedachten bleven hangen bij de vorige bewoner, hij had op latere leeftijd kinderen gekregen en was zo bang dat hen iets zou overkomen, dat het huis was veranderd in een bastion. Boven op en bij de verdieping waar de kinderen sliepen vier rookmelders en een alarmsysteem geplaatst.

Het Politie Keurmerk zou watertanden bij het zien van ons hang- en sluitwerk. En nu de piep over is, kan ik weer met een gevoel van ontzag denken aan de grote liefde van een vader voor zijn kinderen. Want wat is hij zuinig en blij met ze.

Ds.Marina Slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *