Rotonde 9 juli 2015

Rotonde 9 juli 2015 (PDF)

kop rotonde

12 juli 10.00 uur Hoogkarspel, Ds Marina Slot, m.m.v. Voces Féminé

16 juli 09.45 uur Noorderlandhuis, Ds Marina Slot

19 juli 10.00 uur Hoogkarspel, Ds Luuk van Loo

26 juli 10.00 uur Hoogkarspel, Pastor Ton Heijboer

02 aug 10.00 uur Westwoud, Mevrouw Ina Broekhuizen-Slot

09 aug 10.00 uur Hoogkarspel, Ds Marina Slot

16 aug 10.00 uur Hoogkarspel, Mevrouw Carla Frederiks

23 aug 10.00 uur Hoogkarspel, Ds Marina Slot, Startzondag, m.m.v. The Voice Company

Zondag 12 juli

Sinds een paar maanden staat er een houten gedenkboom in de kerk. De boom staat symbool voor de overledenen van onze kerkelijke gemeente. Wanneer een gemeentelid overlijdt, wordt er aan de boom een houten blaadje gehangen waarop de naam, geboorte-en sterfdatum van de overledene staat. Dit blaadje blijft vanaf de overlijdensdatum een jaar in de boom hangen. Daarna wordt het blaadje overhandigd aan de nabestaanden. Deze zondagmorgen wordt de gedenkboom officieel in gebruik genomen.

In deze viering wordt ook de heer Jaap Klasen voorgesteld als penningmeester van de diaconie.

De viering wordt muzikaal opgeluisterd door Voces Féminé. Ds Marina Slot is de voorganger. U bent van harte welkom!!

Startzondag 23 augustus

Noteert u vast de datum van 23 augustus! We luiden het nieuwe kerkelijk seizoen feestelijk in. Muzikale medewerking wordt verleend door The Voice Company. Voorganger is Ds Marina Slot.

Schoonheid (Column Agres Grond)

Hoe in godsnaam over schoonheid te schrijven als er elke dag opnieuw mensen verdrinken in de Middellandse Zee? Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, chaos en armoede, die in de hoop op een toekomst goed en have verkopen voor een plekje in een gammele boot en dan betalen met hun leven. Daarin is geen glimpje schoonheid te bekennen. En hoe over schoonheid te schrijven als in dit welvarende landje wordt geschreven ‘laat ze maar verzuipen’ en ‘dat ruimt lekker op’ of ‘jammer van die 28 overlevenden’. Kan het lelijker? De werkelijkheid is ondragelijk, de woorden erover zijn beschamend. Ze vernietigen. Laatst vierde ik in Amsterdam het 50-jarige bestaan van de Dominicuskerk. Een dag waarop we ons bezonnen op taal die raakt en in beweging zet. Op ‘tweede taal’ die zoekende is en het onzegbare poogt te zeggen, die mensen samen brengt en kostbaar is. En we zongen over ‘het woord dat ruimte schept, toekomst, wijd licht land, waar gerechtigheid als rivieren stroomt’. Het was prachtig en ontroerend en we vergaten de barre realiteit en de walgelijke woorden. Werd daar mee de schoonheid van de taal en van mensen die zongen alleen maar schone schijn? Of juist niet? Het was Lucebert die vlak na de Tweede Wereldoorlog dichtte: (…) in deze tijd heeft men wat men altijd noemde / schoonheid schoonheid haar gezicht verbrand / zij troost niet meer de mensen (…).

Schoonheid was betekenisloos geworden door de gruwelen van de oorlog, vond hij. Maar Lucebert heeft vervolgens als dichter altijd bewust gepoogd taal te vinden die weer geneest en zuivert.

Laten wij doen als hij en alleen nog woorden gebruiken die recht doen, die de haat beschamen en schoonheid tevoorschijn roepen.

Wij wensen u een mooie zomer toe!

Tineke Hupkens en Loes Siedenburg