Vol verwachting

Voor studie was ik de afgelopen week in Groningen en heb mijn ogen uitgekeken. Het was de introductieweek van de nieuwe studenten in deze gezellige studentenstad.
Afgezien van het feit dat ze steeds jonger worden en wat dat zegt over mij, viel mij een ding in het bijzonder op. Ze liepen allemaal vol verwachting rond, de één stralend, de ander wat bescheidener, wat ingetogener, maar in de ogen las ik diezelfde blik: hier gaat iets nieuws beginnen en wat kijk ik daarnaar uit!
Er was een introductiemarkt voor de universiteit. Leuk om te zien dat zij gretig alle standjes afliepen van het studentenkoor, de politie, groepen buitenlandse studenten tot aan de sport toe, een onderwerp dat veel jonge mensen trok.
En als ik naar mijn eigen leven en dat van vrienden kijk, dan heeft de stap in het nieuwe van studie of banen mij altijd veel vreugde gebracht. Een nieuw begin, wat gaat het mij brengen? En later, kan ik mijzelf hier in uitdrukken, ontwikkelen; kan ik verder groeien en wie kom ik tegen? Soms lopen de mensen die je in zo’n tijd hebt ontmoet, je leven lang mee.
Het geeft in ieder geval energie, spirit.
En ik heb er nooit spijt van gehad om verder te trekken om me verder te ontpoppen in het leven. En dat gevoel van verwachting geeft mij veel plezier.
In de kerk hebben we ook weer een nieuwe start gemaakt met een bijzonder feestelijke Startzondag over en als ‘Goede buren’ met muziek en dans, ook voor de buurt.
Het was een groot feest. We hebben het koor The Voice Company gevraagd om ook in onze Kerstnachtviering op te treden.
In Westwoud hebben we weer een prachtige oecumenische viering beleefd over ‘Loskomen’ met vogels van allerlei pluimage!
En verder hebben we een prachtig programma met veel moois in petto: dans, zang, films, theater, gespreksgroepen, ontmoetingsgesprekken, bijzondere vieringen, het gesprek voor de zondag, columns en vooral samen zijn in allerlei vormen.
Ook dat wekt verwachtingen en met elkaar maken we er iets moois van, daar ben ik van overtuigd.
Ik hoop dat jullie dat gevoel kennen van vol verwachting te zijn naar wat er vandaag in je leven weer langs komt.
Want voor mij is elke dag zo’ n nieuw begin om met verlangen naar uit te kijken. Geniet ervan.
Ds.Marina marinaslot@kpnmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *