Rotonde 19 november 2015

kop rotonde

 

Vieringen

22 nov. 10.00 uur: Hoogkarspel, Ds Marina Slot, Gedenken van overledenen

28 nov. 19.00 uur: Westwoud, Ds Marina Slot,  oecumenische viering,
1e advent en 7de scheppingsdag, m.m.v. Koor Eigenwijs

04 dec. 19.00 uur: Hoogkarspel, Meditatievesper, pastor Cor van der Spek

06 dec. 10.00 uur: Westwoud, pastor Piet Meijer


Gedenken

Zondagmorgen 22 november om 10.00 uur gedenken we in de viering de overleden gemeenteleden van het afgelopen kerkelijk jaar. Voorganger is Ds Marina Slot. Muzikale medewerking wordt verleend door de Westfriese Cantorij.


Zingen in Westwoudzingen in westwoud

Vrijdagavond  20 november om 20.00 uur bent u van harte welkom in de PKN Kerk van Westwoud. U kunt onder leiding van Monique Neefjes eenvoudige mantra-achtige liederen zingen in verschillende talen. Dit zijn eenvoudige melodieën, die u vrijwel meteen mee kunt zingen. Dus ook als u denkt niet te kunnen zingen, kunt u rustig komen. Het verlangen


Theatervoorstelling ‘Dood-Gewoon’

Zondagmiddag 22 november om 15.00 uur speelt theatergroep TOM (Theater op Maat) de voorstelling Dood-Gewoon in de PKN kerk van Hoogkarspel. We worden geboren en we gaan dood: doodgewoon dus. Maar voor het omgaan met de naderende dood  bestaat geen draaiboek. Welke impact heeft het op de persoon in kwestie? Op de naasten? Op de verzorgenden? Met een lach en een traan wordt u meegevoerd in de wereld van het onvermijdelijke.

U bent welkom!

Krachtenbundeling van twee kerken
De St Laurentiusparochie en de PKN Kerk hebben een gezamenlijk programma opgesteld voor de             vluchtelingen die de afgelopen week in sporthal De Sluis negen dagen hebben doorgebracht. In overleg met de gemeente zijn er activiteiten georganiseerd.  Elke ochtend van de week was er een geestelijk verzorger in de kerk aanwezig voor een gebedsmoment. De vluchtelingen hadden zelf aangegeven dat ze graag taalles wilden hebben, en omdat de gemeente hierin niet kon voorzien is dit opgepakt door de kerken. Twee middagen waren er gezinsactiviteiten, zoals kinderspelen en muziek. Donderdag tussen de middag hebben we samen een Friendslunch  georganiseerd.twee kerken

Met deze activiteiten hebben we als kerken ons ingezet om het verblijf  van de vluchtelingen in Hoogkarspel zo aangenaam mogelijk te maken.

Met vriendelijke groeten,

Tineke Hupkens en Loes Siedenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *