‘De deftige dame’

Sinds kort zwem ik een of meerdere keren in de week om de nadelen van mijn zittende beroep wat weg te werken en de spieren los te maken. Ik zwem in een heerlijk verwarmd bad met anderen op leeftijd …

De eerste keer al viel mij iemand op: de deftige dame van de groep. Ondanks dat je eerst moet douchen voor het  zwemmen, zag ik bij haar de lippenstift  gloren. En natuurlijk de haartjes gortdroog en fijn gekamd. Als je om je heen kijkt in het zwembad, ziet de wereld er heel anders uit. Verwarde natte haren, zwoegende  blik  bij de een, blije ontspanning bij de ander. Maar bij een deftige dame is dat niet zo, ze gaat nooit uit de plooi en heeft  altijd een minzame glimlach om de mond

Dat  is in elke groep of vereniging zo, want waar dan ook, je hebt altijd een deftige dame in de buurt.

Bij de bibliotheek, in het koor, in de kerk, bij de soos, in de winkel…je herkent ze zo, dus ook in het zwembad.

In de trein ontdekte ik er ook een, zo eentje net als vroeger die haar hoed ophoudt terwijl ze wel haar jas uitdoet. Mijn herinneringen gaan terug naar de bezoekjes met mijn moeder aan de tearoom in Den Haag.

Daar had je veel van dit soort dames, maar hier vind je ze ook.

Misschien ben jijzelf wel zo’n deftige dame of je kent er een van nabij?

Ik ben benieuwd. En natuurlijk iedereen een mooi nieuw jaar toegewenst!                                       Warme groet, ds Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *