Volhouden

Volhouden

Alweer 5 weken leven we onder sterk beperkende maatregelen en is onze vrijheid danig beknot. Gelukkig lijkt de druk op de zorg en dan vooral de intensivecare bedden in het ziekenhuis onder controle te zijn en lijken alle maatreglen enig effect te sorteren. Al zijn we er nog lang niet en wordt het een tijd van lange adem. Volhouden dus, is de boodschap! Vooral in verpleeghuizen is de nood hoog bleek deze week uit het nieuws. Veel meer besmettingen en veel meer mensen die daardoor kwamen te overlijden dan gedacht, naast het feit dat veel zorgmedewerkers onder moeilijke omstandigheden (ziekte, te weinig bescherming e.d.) toch hun werk moeten blijven doen is dat geen fijn nieuws. Heftig en mijn respect groeit voor al die mensen die desondanks doorgaan zo goed als het kan!

We hebben de paasdagen weer achter de rug en dat voelt toch ook heel gek, zonder echte (feestelijke) diensten beleef je Pasen toch heel anders. Een beetje een kale bedoening dus en voor mijn gevoel lijken alle dagen steeds meer op elkaar. Toch gaat het goed met ons. We hebben redelijk ons ritme gevonden met elkaar en proberen er het beste van te maken. Tessa had deze week haar eerste beeldvergadering met haar klas (zie foto). Zo kon ze haar juffen en de kinderen van haar klas even weer zien. Dat vond ze leuk. Van de kinderen hoorde je toch dat ze (bijna) allemaal de school en de juffen misten.  Als je zolang thuis zit, ga je de gewone dingen, de vanzelfsprekenede afspraken en gebeurtenissen missen. Normaal gesproken sta je daar helemaal niet zo bij stil, maar nu is alles anders. Hopelijk kunnen we na 28 april op een of andere manier, met de nodige aanpassingen weer wat dingen op gaan pakken en krijgen we een beetje bewegingsvrijheid terug.

Afbeelding met gereedschap, venster, zaag, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afgelopen 9 april (witte donderdag) was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd terechtgesteld. Dit jaar vieren we ook 75 jaar bevrijding. Al gaat dat vieren er door de coronacrisis heel anders uit zien dan we van te voren hadden verwacht! Misschien komt het herdenken op 4 mei en de viering van vrijheid door de omstandigheden waarin we nu leven nog wel indringender bij ons binnen. Niets is vanzelfsprekend zoveel maakt deze tijd ons wel even duidelijk! Er is een mooi boekje uitgegeven rond Bonhoeffer met als titel: ‘Op het spoor van bevrijding’, vrijheid toen, vrijheid nu’. Het volgende lied/gedicht komt uit dat boekje:

Vanaf deze plek wens ik u en jullie allen alle goeds toe! Houd moed en hou vol en heel graag tot ziens!

Ds. Henri Frölich

Er zijn ogen-blikken nodig

om iemand werkelijk te zien.

Tot spoedig ziens!

Geef een reactie