Kerkelijke activiteiten

Sacrale dansavonden najaar 2022:

Donderdag 13 en 27 oktober
Donderdag 10 en 24 november

Tentoonstelling van Marleen

Welkom op de expositie van Marleen Slagter!

In de protestantse kerk van Hoogkarspel hangt een aantal ecoline en aquarel schilderijen van kunstenares Marleen Slagter-van Kampen uit Lutjebroek. Marleen schildert puur vanuit haar gevoel: ‘In de stilte mediteer ik en vanuit deze stilte ga ik schilderen met ecoline en acrylverf.  Ik voel me vrij en in verbinding met God, vanuit plezier en een gevoel van vreugde werk ik dan. Als ik ga nadenken is het gevoel weg. Steeds terugkeren naar de stilte is een uitdaging voor mij.

Mijn grote inspiratie vind ik in de natuur, de     zonsopgang, de bloemen en de bomen, maar vooral in de stilte. De vele mooie kleuren spreken

mij aan. In stilte vroeg ik aan mijn schepper: ‘mag ik creëren om mensen vreugde te laten voelen en beleven’. Hier werd ik heel warm van. Dit is een mooi cadeau’.

Zaterdag 26 november tussen 15.00 uur en 17.00 is Marleen aanwezig in de kerk om te vertellen over haar schilderijen en kunt u haar schilderijen bewonderen. Van harte welkom!

Patronen met bloemen

Oecumenische ontmoetingsdag

Duurzaamheid:

De nieuwe tweedeling

Vrijdag 4 november 2022 11.00 tot 15.00 uur (inloop 10.30 uur)

Taborkerk Maasstraat 2, 1442 RV te PURMEREND

Kiezen voor duurzaamheid lijkt een logische keuze. Volgens wetenschappers is het ‘vijf over twaalf’ om te zorgen dat het klimaat zodanig verandert dat het de mensheid bedreigt. Tegelijkertijd zien we ook dat verduurzaming de tegenstelling tussen rijk en arm, stad en platteland, burgers en overheid vergroot. De emoties thuis, op het dorp en in de wijk kunnen soms hoog oplopen. Waar staat u en wat is het christelijk geluid?

Op verhaal komen over Duurzaamheid
Tijdens de ontmoetingsdag nemen we de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de lastige keuzes rond duurzaamheid en over de rol die we als kerken/oecumenische beweging daarin te spelen (kunnen) hebben. Deze dag wordt geleid door Jacobine Gelderloos en Hette Domburg. Beiden hebben veel ervaring met het contextueel bijbellezen.

Aanmelden kan tot dinsdag 29 oktober 2022 door te mailen naar info@oecumenischplatformnh.nl o.v.v. Ontmoetingsdag. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. U ontvangt een week voor bijeenkomst een bevestiging.

Bijlage: ( zie hierna) Uitnodiging Oecumenische ontmoetingsdag: Duurzaamheid: De nieuwe tweedeling.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab